image/svg+xml Ta mig upp

Last order: Final Fantasy VII

Bild

Detta animeavsnitt är en så kallad OVA som är lite som ett pilotavsnitt för TV, men ändå inte. Enligt Jimmy på funalon.se så är en OVA helt enkelt ett fristående avsnitt av en animeserie. Tas avsnittet väl emot av fansen så brukar oftast flera OVA:s göras, ibland hela serier.

Last Order utspelar sig innan spelet börjar, närmare bestämt i Nibelheim precis då Sephiroth får veta sitt ursprung och blir halft galen. De karaktärer vi får se är Cloud, Tifa, Zack och Sephiroth. Vi får även se en hel del Turks.

Ni som spelat spelet och minns de delar ni sett om detta där kommer att känna igen det mesta. Det mesta i avsnittet är direkt från spelet. Åter igen såg jag avsnittet med en som inte spelat Final Fantasy VII, och hon förstod inte mycket av handlingen. Så även här står handlingen på sina egna ben väldigt svagt. Men man har inte tryckt in så mycket händelser i dessa 25 minuter, så man hinner fatta allt gott och väl. Så klart måste man ha spelat Final Fantasy VII innan.

Animen är väldigt snyggt tecknad, inte alls som Final Fantasy Unlimited – animeserien med en helt egen handling, som så klart floppade. Vi bjuds på många häftiga effekter och strider med Matrix-effekter, snabba sparkar, höga hopp, och svingande svärd.

Musiken är baserad på originalets musik, fast omgjord en del. Så det finns inga klagomål här. Rösterna sitter också som gjutet, speciellt Sephiroths röst känns bra. Hoppas bara att de gör en lika bra rollsättning för de amerikanska rösterna.

Om det är något Square Enix bör satsa på i framtiden så är det helt klart en hel uppsättning med avsnitt i en Final Fantasy VII animeserie. Den ska börja från början då JENOVA kraschar på “jorden”, och sen arbeta sig fram till spelets början. Det skulle inte heller vara fel om de sen gjorde om hela spelet till avsnitt, men då utan bråkiga “Random Battles”. I serien skulle man så klart få svar på alla sina frågor, samt ges mer djup än spelet gav.

Jag hoppas verkligen på mer av detta, även om det kanske är dumt att påbörja en anmeserie där slutet, och handlingen, redan är känd av alla fans. Och målgruppen är ju ganska begränsad då mest fans kommer se på den, om man inte börjar från början och förklarar allt förstås.

Angående betyget så hade det kunnat bli full pott, men det finns lite skavanker, och det känns dumt att ge full pott när man haft så lite att bita i.

Slutbetyg: 9 / 10

Bilder

Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr