image/svg+xml Ta mig upp

FFVII Remake – drömmen som kan bli sann?

Nomura och Square Enixs producent Yoshinori Kitase utbytte tankar i en Japansk tidningsintervju. Kitase talade då ut om hans tankar angående FFVII: Dirge of Cerberus. När han kom och tänka på att göra en titel i denna genre var för att han tyckte att det skulle vara intressant att pröva ett Final Fantasy i action. Han handplockade genast FF-seriens Dante, ingen annan än Vincent Valentine (FFVII) för att agera huvudkaraktär. Han kände själv att en remake av det mycket omtyckta spelet FFVII skulle vara möjlig när man såg att de andra uppföljarna till titeln alla förhoppningsvis skulle uppnå det planerade schemat. Den demo av spelet överfört till ps3 tog nästan tre månader bara den, så en remake av denna kalibern skulle ta lång tid.

Tetseuya Nomura berättade för sin egen del att så fort som han var klar med Kingdom Hearts II skulle han börja jobba på ett nytt projekt. Vi vässade alla öronen och hoppades få höra mer om en remake, men detta plockade Nomura bort helt och hållet. Han förklarade att han inte skulle jobba på en remake eller uppföljare. Dock var så fallet att storsäljaren FFVII: Advent Children och uppvisningen av Final Fantasy VII med hjälp av dagens teknologi gav honom en kick av självförtroende.

Diskussionen tuffade vidare till FFVII: Crisis Core, Square Enixs första Psp titel. Nomura berättade att spelet i stort sett var klart och att finputsning av små detaljer och efterforskningar skulle ske. De båda SE anställda hintade på att spelet skulle fokusera på Clouds gamla vän, Zack, något som säkert uppskattas av många. Utvecklingen av spelet har gått på utan några större problem även om det blev tufft eftersom många av arbetarna lade ner mycket tid på andra titlar. Detta ledde då till att man inte kunde arbeta på Crisis Core i full fart, något som Nomura tyckte var väldigt synd. Från början var Crisis Core inte menat att bli ett särskilt avancerat spel, men när man kom längre in i utvecklingen såg man potential till att skapa ett finslipat spel.

Nästa år har vi alltså saker att se fram emot. Crisis Core kommer att stiga ner på jorden, men när det har skett finner vi Nomura

Källor: rpgfan.com