Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

Nyhet om Children of Mana     |     2006-12-20 14:35:32

Nytt om Heroes of Mana

Bobby Westberg

Heroes of Mana visades upp på Jump Festa. Det är något så ovanligt som ett RTS-spel (som Starcraft, Warcraft, Command & Counter, mfl) från Square Enix. Bilder och trailer här.

Trailern till Heroes of Mana som visades på Jump Festa i helgen har nu lagts ut på nätet. Spelet i sig är alltså ett RTS - Realtidsstrategi. Man förflyttar sina trupper, samlar pengar, tränar nya trupper, anfaller och beskyddar sig. Första gången vi mig veterligen ser ett sådant spel från Square Enix.

Brownie Brown står för utvecklingen till Nintendo DS. Spelet är till 55% färdigt med en beräknad release i Japan under våren. Spelet ska ha Wi-Fi-stöd, men ett online-läge är ännu inte känt. Spelet ska till fyllo utnyttja DS:ens rit-funktion. T.ex. ringar man med pennan in de trupper man vill förflytta.

Enligt 1up så har det demo de provade på Jump Festa vissa problem. Främst att ens trupper rör sig väldigt sakta jämfört med andra RTS, men även grafiken fick kritik. Spelets upplägg är annars att alla byggnader sparas i ens moderskepp, som ingen kan nå. Man förlorar då ens huvudperson besegrats i strid.

Huvudpersonerna i spelet är föräldrarna till de karaktärer som var med i Seiken Densetsu 3 (Secret of Mana 3) som bara släpptes i Japan.

Jump Festa-trailernBilder

Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr

Källor: www.gamebrink.com, www.jeux-france.com, www.1up.com

Skriv ut denna NyhetKommenteringsfunktionen för denna nyhet är avstängd. Vi har även raderat alla tidigare skrivna kommentarer. Detta eftersom nyheten är över 90 dagar gammal och vi ser inget värde i att spara kommentarerna längre. Själva nyheten kommer vi dock spara i all framtid.

Statistik

  • Läst 1870 gånger
  • av 1860 personer.
Fokus