Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

Nyhet om FFXII Revenant Wings     |     2006-12-20 16:28:26

FFXII: Revenant Wings - infostorm

Bobby Westberg

FFXII: Revenant Wings utvecklas till Nintendo DS, och nu börjar information och massor av bilder att strömma till. Vi har även en trailer att visa.

Final Fantasy XII: Revenant Wings

Den nye karaktärsdesignern heter Ryuma Itou och har stått bakom FF Tactics Advance. Regissören av detta spel är åter Motomu Toriyama (eftersom Yasumi Matsuno brände ut sig under FFXII), som även regisserat FFX-2 samt håller på regisseringen av FFXIII.

En liten ögonbrynshöjare är att det nu för första gången i världshistorien inte är Yoshitaka Amano som designat spelets logga, utan Revenant Wings Art Director Isamu Kamikoryou.

Hitoshi Sakimoto kommer tillbaks för att göra musiken men får hjälp av Kenichiro Fukui från The Black Mages (Nobuo Uematsus rockband). Fukui står bakom mycket av musiken till Advent Children.

Förutom Vaan så är Penelo, Balthier och Fran med från FFXII. Penelo ska denna vända vara mer kvinnlig än i originalet. Hennes dansande ska spela en stor roll i spelet. Och mycket kommer att cirkulera kring hennes och Vaans relation och deras liv som Sky Pirates. En kille med brunt långt hår och ett par stora bruna vingar som syns på bilderna heter Llyud.

Revenant Wings ska utspelas ungefär ett år efter FFXII tar slut. Direkt i början av spelet så har man ett luftskepp att åka runt med, som i FFX-2. Dessutom sägs spelupplägget vara mer eller mindre uppdragsbaserat. Bara jag som får FFXII-2 vibbar?

Gambits är tillbaks i spelet, men nu i en mer förenklad form. Strider styrs med ritpinnen. Det finns även hints i en japansk tidning att det kan komma fler FFXII-uppföljare, uppger ffinsider.

På den officiella hemsidan för spelet finner man inte så mycket information, men man hittar lite juliga bilder till datorn.

TGS-trailerBilder

Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr

Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr

Källor: www.gamebrink.com, www.jeux-france.com, www.ffinsider.net, www.famitsu.com

Skriv ut denna NyhetKommenteringsfunktionen för denna nyhet är avstängd. Vi har även raderat alla tidigare skrivna kommentarer. Detta eftersom nyheten är över 90 dagar gammal och vi ser inget värde i att spara kommentarerna längre. Själva nyheten kommer vi dock spara i all framtid.

Statistik

  • Läst 2636 gånger
  • av 2541 personer.
Fokus