Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

Nyhet om Musik / Nobuo Uematsu     |     2011-10-03 12:23:10

Musik: Square Enix Chips

Robin Sörensen

För ungefär 1 månad sedan så släppte Square Enix albumet SQ Chips. Albumet innehåller flera oilika klassiska låtar från spel utgivna av Square Enix omgjorda i chipformat. Lyssna på dom här!

Det finns en väldans massa olika remixer av musiken från spel som Final Fantasy och Chrono Trigger. Vi har t.ex. OC remix som har varit igång sedan 1999 som är nog de mest kända inom det här området. Sedan finns det massvis med remixer från olika privatpersoner eller även band. Det är inte helt ovanligt att kompositörerna själva väljer att göra om sina gamla låtar. Nobuo Uematsus The Black Mages är ett bra exempel på det.

Ibland tar även företagen själva initiativ till att släppa album med olika remixer. Square Enix har tidigar t.ex. släppt ”Square vocal edition”. Och ca en månad sedan så släppte de ett nytt album. Albumet heter ”SQ Chips” och det är ungefär som det låter. Flera oilika klassiska låtar från spel utgivna av Square Enix omgjorda i chipformat. Låtlistan ser ut så här:

1. Chrono Trigger’s Main Theme,
2. FF3′s Battle 2,
3. FF13 Blinded by Light
4. Xenogears The Wind Calls
5. FF3 Sailing Enterprise
6. SoM’s Meridian
7. FF6 Terra’s Theme
8. FF7 Aerith’s Theme.
9. FF11 Ronfaure,
10. Einhänder & Project Sylpheed Medley
11. FF12 Near the Water
12. SaGa 2 Hihou Densetsu Medley
13. FF8 Eyes On Me
14. Brave Fencer Musashi “Skullpion”
15. Nanashi no Game “Nameless Theme”,
16. FFA “Final Battle ~ Mana Palace”
17. Chrono Trigger “Character Medley”
18. FF4-6 “Ending Medley”

PR Video

Källor: www.square-enix.co.jp/music/sem/page/sq/sqchips/

Skriv ut denna NyhetKommenteringsfunktionen för denna nyhet är avstängd. Vi har även raderat alla tidigare skrivna kommentarer. Detta eftersom nyheten är över 90 dagar gammal och vi ser inget värde i att spara kommentarerna längre. Själva nyheten kommer vi dock spara i all framtid.

Statistik

  • Läst 4366 gånger
  • av 4353 personer.
Fokus