Senaste nytt: (2015-06-16 08:49) Den kommer! Final Fantasy VII - remake

Nyhet om Musik / Nobuo Uematsu     |     2012-05-12 12:54:37

Uematsu dominerar på radion i Storbritannien

Robin Sörensen

Nobuo Uematsu, vad kan sägas om han som redan inte har sagts? Betydligt mer än vad vi tror och mer kommer att sägas.

Nobuo Uematsu, vad kan sägas om han som redan inte har sagts? Betydligt mer än vad vi tror och mer kommer att sägas. En av Storbritanniens större radiokanaler Classical FM som spelar klassisk musik röstade nyligen in låten Aerith's Theme från Final Fantasy VII på 16:onde platsen i deras hall of fame. En lista som listar de 300 mest populära låtarna som är framröstade av deras lyssnare. Det är ingen nyhet att med tvspelens framväxande så har musiken fått mer erkännande, både spelen och spelmusiken har aldrig varit större än vad de är nu men redan 2004 kunde man höra Uematsu's låtar i sommar os. Uematsu är nog den kompositör som har fått mest erkännande i tvspelsbranchen och han är definitivt en av de mest populäraste. Hans populäritet kommer knappast sjunka nu när man t.o.m. kan höra hans musik på radion i länder som Storbritannien
Det är här bara inte fantastiskt för Uematsu utan även ett stort slag för tv-spelsmusiken.

http://halloffame2012.classicfm.co.uk/individual/?position=16

The ultimate chart of classical works has been revealed.
From symphonies to sonatas, concertos to choral works, it's all in your definitive guide to the nation's 300 best-loved classical pieces.

Källor: halloffame2012.classicfm.co.uk/individual/?position=16

Skriv ut denna NyhetKommenteringsfunktionen för denna nyhet är avstängd. Vi har även raderat alla tidigare skrivna kommentarer. Detta eftersom nyheten är över 90 dagar gammal och vi ser inget värde i att spara kommentarerna längre. Själva nyheten kommer vi dock spara i all framtid.

Statistik

  • Läst 4392 gånger
  • av 4363 personer.
Fokus